En servicekoncern i ständig utveckling

Nyheter

Nytt om oss och våra kunder

Vi brinner för utveckling inom Facility Management. Därför vill vi dela med oss av nyheter och händelser som påverkar vår och våra kunders arbetsvardag.

maj 01, 2022

Ny säljansvarig för Mellansverige och LOU

Jan Johansson, som tidigare varit chef i Centric/Linköping, kommer att gå upp i Nativus tillväxtgrupp som affärsprojektledare på heltid. ”Det är en bra förstärkning av en rutinerad affärsman som har gedigen säljbakgrund, framförallt inom LoU”, uttrycker Nativus VD Johan Håkansson.

april 01, 2022

Synerco och Nativus One vinner uppdrag

Nativus One har fått i uppdrag att sköta den operativa FM-driften av Nackastrandsmässan. ”Det är ett gott betyg till våra befintliga leveranser att vi får utvidgade uppdrag”, säger VD Johan Håkansson.

Synerco AB vinner ett utemiljö-uppdrag för tre personer i Ragunda Kommun i och med att kommunen outsourcar sin gräsklippning.

mars 01, 2022

Omorganisation inom Nativusgruppen

Under april månad lämnar Johan Paleovrachas över ansvaret för SSP och Svenska Gräs till Malin Boden som nu blir VD i de tre bolagen inkluderat Centric Service. Detta ger bra möjligheter till synergier och korsförsäljning på befintliga kunder. Johan Paleovrachas får en ny roll i ledningen för Nativus där han kommer att ansvara för Förvärv och transaktioner. ”Förändringen ger oss stora möjligheter att effektivisera driften och öka tillväxttakten i koncernen”, kommenterar koncern VD Johan Håkansson.

januari 01, 2022

Nativus AB breddar sin tjänsteportfölj med parkering

Per 20220101 har Nativus AB köpt majoriteten av parkeringsbolaget Elit Parkering AB, som är ett nystartat parkeringsföretag i Uppsala.  ”Parkering är en tjänst som många av våra kunder efterfrågar i FM-lösningen och det känns fantastiskt att få in djup kunskap som Linus och hans kollegor inom Elit Parkering har”, säger Johan Håkansson. Linus Fredriksson, som fortsätter som bolagets VD, ser stora möjligheter att utveckla bolaget med Nativus kundbas och finansiella möjligheter till förvärv. Elit Parkering är också starka på betalningslösningar samt linjemålningar av parkering, som används mycket av Nativus kunder.

december 01, 2021

Nativus AB gör tilläggsförvärv till befintlig Skåneverksamhet

Nativus förvärvar, via dotterbolag, trädgårdsverksamhet i Ystad. Dotterbolaget Trädgårdstjänst i Lund förvärvar inkråmet av JL Garden i Ystad. Bolaget har 400 kunder och en geografi som Trädgårdstjänst idag inte har.